Verkostoitumisen merkitys työelämässä

Eräs freelancerina toimimisen parhaita puolia on vapaus päättää omista töistään, työajoistaan ja kenen kanssa työskentelee. Vapauden kääntöpuolena on monelle kuitenkin myös yksinäisyys oman työn parissa varsinkin jos työtä tekee etänä kotoa käsin. Kaikkien itsensätyöllistäjien ja kevytyrittäjien onkin syytä verkostoitua eri tavoin ja verkostoitumisesta voi olla hyötyä niin ammatillisesti kuin henkilökohtaisellakin tasolla: 


1. Verkosto voi tuoda sinulle uusia asiakkaita 

Varsinkin aloittelevan kevytyrittäjän tai itsensätyöllistäjän haasteena on usein asiakashankinta ja verkostoituminen onkin kätevä tapa kasvattaa asiakaskuntaa orgaanisesti. 


2. Verkosto voi tuoda sinulle yhteistyökumppaneita, asiantuntemusta tai suoraa apua

Jokainen meistä tarvitsee joskus apua tai neuvoja, ja erilaiset yhteistyöt voivat siivittää omaa tunnettuutta ja antaa sillä tavalla hyvää näkyvyyttä potentiaalisten asiakkaiden keskuudessa. 


3. Verkosto voi inspiroida ja antaa sinulle uusia ideoita

Kohtaamiset samanhenkisten ihmisten kanssa voivat antaa boostia omiin työprojekteihisi tai antaa sinulle uusia ideoita (ja mahdollisia yhteistyökumppaneita niiden toteutumiseen)!


4. Verkosto voi virkistää, antaa vertaistukea tai jopa luoda uusia ystävyyssuhteita elämääsi

Verkoston kautta voi löytää samanhenkisiä ihmisiä joiden kautta piristyä, vaihtaa ajatuksia työn haasteista ja jopa tavata ihmisiä joista tulee todellisia ystäviäsi!


Muista ettei verkostoitumisen tarvitse aina tarkoittaa kaikenlaisissa tapahtumissa ja kissanristiäisissä juoksemista (jos et sitä nimenomaan halua), vaan verkostoitua voi myös sosiaalisen median välityksellä, kauppareissulla tai vaikkapa omien ystävien välityksellä jos sopiva kontakti sattuu eteen. Verkostoitumisen ei myöskään tarvitse olla veri suussa itsensä esiin tuomista, vaan pääasia on tutustua avoimin mielin uusiin ihmisiin ja nähdä erilaisissa kohtaamisissa uhkien sijaan erilaisia mahdollisuuksia!