Kevytyrittäjän ja itsensätyöllistäjän palkkalaskuri 2022

Moni miettii paljonko kevytyrittäjänä tai itsensätyöllistäjänä laskuttaminen maksaa ja paljonko palkkaa siitä jää oikeasti käteen. Laskentatavat ovat kuitenkin melko yksinkertaisia:


Kevytyrittäjän laskutussummasta vähennetään:

- ennakonpidätys oman palkkaverokortin mukaan

- sairasvakuutusmaksu 1,34% + alv jos kevytyrittäjällä on YEL-vakuutus*

- Invoiceryn palvelumaksu 6% (alv 0%)


Esimerkki: Jos laskun alviton summa on 1000 euroa (eikä toimeksiantoon ei liity kuluja, päivärahoja tai kilometrikorvauksia), kevytyrittäjän veroprosentti on 20% ja kevytyrittäjällä on oma YEL-vakuutus*, saa kevytyrittäjä pankkitililleen 723,38 euroa asiakkaan maksettua laskun.


*Huomaathan että kevytyrittäjä maksaa YEL-vakuutuksen ja muut mahdolliset vakuutukset (paitsi tiettyjen ehtojen täyttyessä vastuuvakuutuksen) itse, mutta osan kuluista voi vähentää omassa henkilökohtaisessa verotuksessa tulonhankkimiskuluina. Lue lisää erilaisten kulujen laskuttamisesta ja tulonhakkimiskulujen vähentämisestä täältä!


Itsensätyöllistäjän laskutussummasta vähennetään: 

- ennakonpidätys oman palkkaverokortin mukaan

- lakisääteisten TYEL- ja työllisyysvakuutusten työntekijän osat iän** mukaan


Esimerkki: Jos bruttopalkan osa laskusta on 1000 euroa*** (eikä toimeksiantoon ei liity kuluja, päivärahoja tai kilometrikorvauksia), itsensätyöllistäjä on 30-vuotias ja hänen veroprosenttinsa on 20%, saa itsensätyöllistäjä tililleen 713,50 euroa.****


**Työllisyysvakuutuksen määrä vuonna 2022 on 1,50% bruttopalkasta. TYEL-vakuutuksen osa vuonna 2022 on 17-52-vuotiailta ja 63-67-vuotiailta 7,15% bruttopalkasta ja 53-62-vuotiailta 8,65% bruttopalkasta. 

***Loppuasiakkaan laskutussummaan lisätään itsensätyöllistäjien kohdalla työnantajamaksut ja 8% palvelumaksu jolloin 1000 euron bruttopalkan laskutussummaksi tulee 1310,22 euroa + alv. Loppuasiakkaalta laskutetaan myös muut mahdolliset palkkaamiseen liittyvät kulut. Vakuutukset ja työterveyshuollon lakisääteinen osa sisältyvät kuitenkin Invoiceryn palvelumaksuun.


Meidän palvelumme ei sisällä lisäveloituksia tai piilomaksuja ja voit aina ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme saadaksesi apua laskutukseen!